YAZ BİLİŞİM OKULU

EKİN KOLEJİ OKUL SONRASI PROGRAMLAR

VOLEYBOL

BAŞARILARIM

  1. LİSELER ARASI MÜSABAKALAR VOLEYBOL TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
  2. LİSELER ARASI MÜSABAKALAR VOLEYBOL EGE BÖLGE BİRİNCİLİĞİ
  3. ÜNİ. LİG TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
  4. ÜNİ. LİG TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ
  5. JEOPARK KULA BELEDİYE SPOR 2. LİG VOLEYBOL TAKIM OYUNCUSU
  6. JEOPARK KULA BELEDİYE SPOR 3. LİG VOLEYBOL TAKIM OYUNCUSU
  7. TÜRK TELEKOM SPOR KULÜBÜ BÖLGESEL LİG TAKIM OYUNCUSU
  8. DEMİRCİ BELEDİYE SPOR BÖLGESEL LİG TAKIM OYUNCUSU

KARİYER

    • MANİSA GENÇLİK SPOR  İL MÜDÜRLÜĞÜ KÜÇÜK KIZ TAKIMI VOLEYBOL ANTRENÖRLÜĞÜ
    • CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ VOLEYBOL YARDIMCI ANTRENÖRLÜĞÜ
    • MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR KULÜBÜ VOLEYBOL  KÜÇÜK TAKIM VE YILDIZ TAKIM ANTRENÖRLÜĞÜ
    • MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR KULÜBÜ BAYAN VOLEYBOL 1. LİG  A TAKIMI YARDIMCI ANTRENÖRLÜĞÜ
    • DİNAMİK SPOR KULÜBÜ VOLEYBOL ANTRENÖRLÜĞÜ
    • ÖZEL EKİN KOLEJİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ




    VOLEYBOL BRANŞININ ÖZELLİKLERİ
    Yardımlaşma Duygusunu Geliştirir
    Voleybolun ikinci baskın özelliği, takım sporu olmasıdır. Diğer takım sporlarından ayrıldığı nokta, yardımlaşmanın çok yüksek oranda gerekli olmasıdır. Voleybolda mutlaka paslaşma sağlanmalıdır. Sonuca gitmek için takımdaki diğer oyunculara gereksinim duyulur. Bu da üst düzeyde yardımlaşmayı gerekli kılar. Çocuklar, bu yardımlaşma bilinci ile farkına varmadan hayata hazırlanırlar. Voleybol sayesinde, normal şartlarda ancak bir mesleğe sahip olup, iş hayatındayken kazanılacak tecrübe, küçük yaşlardan itibaren voleybol sahasında edinilir.

    Zamanı Verimli Kullanmayı Planlama yapmayı Öğretir
     Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koyma ve bu hedeflere ulaşmak için, grupla birlikte çalışma becerisini kazandırır. Böylece çocuğunuz, hayatını planlamayı ve zamanı verimli kullanmayı öğrenir; hedefe ulaşmada zamanın ne kadar önemli olduğunu kavrar. Dolayısıyla spor dışındaki hayatını planlayıp programlayarak, kendisi için hem kısa, hem de uzun vadeli hedefler koyma becerisi ve sorumluluğuna sahip olur ve zamanı verimli bir şekilde kullanmayı öğrendiği için, boşa zaman harcamaz.
    Hızlı düşünme yeteneğini geliştirir, hem fiziksel hemde zihinsel açıdan gelişim sağlar
    Voleybol hata oyunudur bu yüzden en az hata yapan oyunu kazanır.

    Çocukluk Döneminde Voleybola Başlamanın Hem Fiziksel
    Hem Psikolojik Faydaları
    Voleybol, genel anlamda her spor dalının sağladığı fiziksel gelişimi sağlamakla birlikte; vücudun esneklik kazanmasına, diğer toplu sporlara nazaran daha fazla yardımcı olur.

    Voleybol sporunda, fiziksel anlamda uzun kas diye tabir edilen kas tipine ihtiyaç duyulduğu için, bu sporla uğraşan çocukların vücut şekli de bu esnek form doğrultusunda gelişir. Neticede vücudun kas yapısı, ideal ölçütlere ulaşır, kuvveti ve dayanıklılığı arttırır aynı zamanda dikey ve yatay sıçrama yeteneğini de güçlendirir.

    Voleybol Sağlıklı Beslenmeyi Öğretir Ve Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutar
    Voleybolculara çok küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beslenme eğitimi verilir ve voleybolcuların beslenmesi takip edilir. Çocuğunuz, bu sağlıklı beslenme bilinci ile yetiştiği için, vücudundaki yağ oranı sürekli olarak kontrol edilir. Beslenmeye ilişkin çocuğunuzun sahip olduğu bilinç, yaşam boyu, spora ya da voleybola devam etmese de bile sürer. Ayrıca spor ortamına giren çocuklar, sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkların kullanımına maruz kalmadıkları için, kötü alışkanlıklardan da uzak kalarak, hayat boyu sağlıklarını korurlar.

    Voleybolun Psikolojik Etkileri
    Voleybolun psikolojik ve sosyal etkileri, iç içe geçen iki kavramdır. Voleybol, iki baskın özelliğe sahiptir. Bunlardan birincisi, takımlar arasında file olması sebebi ile voleybolun “Şiddete Kapalı” bir spor dalı olması; diğeri de “Takım Sporu” olmasıdır.

    Beden Eğitimi Öğretmeni
             Hasan TÜRE